STRIJK INSTRUCTIES

Benodigdheden:

-Strijkijzer

-Strijkplank met harde ondergrond (gebruik evt. een broodplank)

-Bakpapier

-kookwekker/timer op telefoon

 

Deze strijkapplicatie is geschikt voor op textiel zoals 100%  katoen, polyester en een mengeling hiervan.

Bij nieuwe kleding is voorwassen aan te raden (zonder wasverzachter). Bij producten die niet gewassen hoeven te worden zoals tassen e.d. is voorwassen niet nodig.

Dan kun je nu gaan beginnen:

Verwarm je strijkijzer (bij voorkeur met een gladde zool) ca. 5 minuten voor op 165-170 graden* Wanneer je er zeker van bent dat het goed op temperatuur is pers je 15-20 seconden met druk (maak hierbij gebruik van je lichaamsgewicht) en ZONDER stoom (!!) met een vel bakpapier tussen de applicatie en het strijkijzer en op een harde ondergrond (strijkplank veert te ver door). Laat afkoelen en haal de hittebestendige folie er voorzichtig af.  Pers met bakpapier ertussen nog 20 seconden na. Als de applicatie niet goed hecht herhaal je de eerste stap nog een keer.

*Dit is de stand tussen wol en katoen

Twijfel je over de juiste temperatuur op jouw strijkbout? Test het dan voorzichtig uit: liever een iets te lage temperatuur dan te hoog/warm, de hittebestendige folie kan namelijk smelten.

De opstrijkinstructies zijn hierboven zo duidelijk als mogelijk uitgelegd. Heb je toch nog vragen? Neem dan alsjeblieft even contact op! MA-CIEL© is niet verantwoordelijk voor verkeerd aangebrachte strijkapplicaties.

 

N.B. Kleding met strijkapplicatie mag gewassen worden op maximaal 40 graden en ALTIJD zonder wasverzachter. NIET in de droogtrommel! Strijken doe je binnenstebuiten of met een doek ertussen.

© 2010 - 2020 Ma-Ciel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel