AUTEURSRECHT

Diverse producten van eigen hand, zoals Knijn, de krijtbordkroon en mijlpaalslab zijn door mijzelf (Maciël) ontworpen èn dus unieke ontwerpen. Producten waarvan ik liever niet wil dat iemand anders (lees "Toos Inspiratieloos") deze namaakt om ze vervolgens zelf te gaan verkopen.

Deze producten zijn dan ook voorzien van een © ofwel "copyright". Als ontwerper/bedenker ben ik auteursrecht hebbende, wat wil zeggen dat enkel en alleen ik beslis over het gebruik van door mij geplaatste ontwerpen of door mij gemaakte foto's op social media, elders op het internet of andere media.

Helaas komt het zo nu en dan toch voor dat ik ergens een kopie van een door mij ontworpen product of een door mij gemaakte foto tegen kom zonder dat diegene daar toestemming voor heeft gevraagd. In dat geval ontvangt deze persoon van mij een berichtje met het verzoek om de foto te verwijderen en/of te stoppen met het namaken van mijn ontwerp. In de meeste gevallen is dit persoonlijke contact genoeg en komen we er samen uit. Want geloof me, ik heb geen zin in gezeik, heb een pesthekel aan ruzie en ben gewoon een lief mens (ja, dat durf ik over mezelf te zeggen!) Maar soms werkt alleen het sturen van een berichtje niet. Dan ben ik jammer genoeg genoodzaakt om een sommatiebrief te sturen.

Dat doe ik niet graag, maar er zit veel tijd en energie in het ontwerpen van een product. En geld natuurlijk! En zien dat bepaalde producten keer op keer worden nagemaakt en ver onder mijn prijs verkocht worden doet pijn en kost enorm veel negatieve energie. Energie die ik véél liever besteed aan het ontwerpen en maken van mooie producten. 

Dus ben je creatief? Geweldig! Dat juich ik toe!!

Maar gebruik dan wel je eigen fantasie en wees uniek...

 

Liefs, Maciël

 

 Alle afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van MA-CIEL. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van mij, Maciël, is het niet toegestaan om deze te kopieëren, publiceren, aanpassen of gebruiken in welke vorm van ook!

Heb je vragen hierover dan kun je mailen naar info@ma-ciel.nl

© 2010 - 2022 Ma-Ciel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel